Βρέθηκε πελαργός στην Κλείσοβα « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

To tweet του Αλέξη Τσίπρα για τις εκλογές

Οι κάλπες είναι άδειες και όλα είναι ανοιχτά. Δίνουμε τη μάχη από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό" γράφει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτ...

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Βρέθηκε πελαργός στην Κλείσοβα

Κατηγορία Κλείσοβα στις   4:30 π.μ.  |  Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Βρέθηκε πελαργός στην Κλείσοβα
Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων ενημερώνει για την επανεύρεση για πρώτη φορά λευκού πελαργού «Ciconia ciconia» στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου - Αιτωλικού.

Η παρατήρηση αυτή πραγματοποιήθηκε από τον κ. Dobrin Botev, στις 17/03/2019, κοντά στην περιοχή της Κλείσοβας, στο Μεσολόγγι, πελαργός ο οποίος είχε δακτυλιωθεί πέρυσι στο Νεοχώρι Μεσολογγίου.

Το εν λόγω είδος είχε εκκολαφθεί το 2018 σε φωλιά 3 νεοσσών με εθελοντική δακτυλίωση από την κα Εύα Στετς (συντονίστρια των ελληνικών δακτυλιώσεων των πελαργών του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης), με δαχτυλίδια που προσέφερε ο Φορέα Διαχείρισης και με την στήριξη των στελεχών του (κ.κ.. Ι. Κασβίκη, Ν. Παλαιό & Κ. Κουτσογιάννη). Σημαντική βοήθεια επίσης σε όλη την δράση είχαν προσφέρει εθελοντικά οι κ.κ. Ν. Νούλας, Δ. Μαμάσης, Ε. Γκανάτσιου και Γ. Μαντζουράτου.

Τα νερά της λιμνοθάλασσας της Κλείσοβας φιλοξενούν πλέον τον ίδιο μαζί με άλλους τέσσερις για την αναζήτηση τροφής τους καθώς φέτος δεν προβλέπεται σχετικό φώλιασμα λόγω του νεαρού της ηλικίας του και όπως εκτιμάται θα ενταχθεί σε ομάδα μη αναπαραγόμενων ειδών.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Dobrin Botev για την όμορφη παρατήρηση και την άμεση ενημέρωση από την κ. Στετς.

Πηγή: κα Εύα Στετς
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html