Ανάσα: Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ προς εκατομμύρια Έλληνες! « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

To tweet του Αλέξη Τσίπρα για τις εκλογές

Οι κάλπες είναι άδειες και όλα είναι ανοιχτά. Δίνουμε τη μάχη από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό" γράφει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτ...

Τρίτη, 9 Απριλίου 2019

Ανάσα: Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ προς εκατομμύρια Έλληνες!

Κατηγορία Οικονομία στις   6:00 π.μ.  |  Τρίτη, 9 Απριλίου 2019

Ανάσα: Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ προς εκατομμύρια Έλληνες!

Ανάσα: Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ προς εκατομμύρια Έλληνες!

Εκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ προς πολλούς Έλληνες πολίτες! Σας αφορά όλους, πως θα καταφέρετε να τα πάρετε; Οικονομική στήριξη σε εργαζόμενους που είναι επί μήνες απλήρωτοι ή βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας θα παράσχει το υπουργείο Εργασίας, μέσω νέου ειδικού προγράμματος που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρας και θα "τρέξει" από τον ΟΑΕΔ. Δείτε επίσης για τα 680 ευρώ έκτακτο επίδομα στους λογαριασμούς σας!

Υπολογίζεται ότι το πρόγραμμα θα αφορά 46.000 εργαζόμενους, που είναι "εγκλωβισμένοι" σε επιχειρήσεις με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι, αλλά δεν μπορούν να αποχωρήσουν για να μη χάσουν δικαίωμα αποζημίωσης, δεδουλευμένα κλπ.

Σε κάθε εργαζόμενο αυτής της κατηγορίας θα δοθεί επίδομα ενίσχυσης 1.000 ευρώ και επιπλέον επίδομα επαγγελματικής κατάρτισης, ώστε να μπορεί να αναζητήσει νέα εργασία.

Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ προς εκατομμύρια Έλληνες!

Στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν:
Μισθωτοί και ημερομίσθιοι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι από τον εργοδότη τους τουλάχιστον 6 μήνες - τους οφείλονται δηλαδή δεδουλευμένα 6 μηνών και πλέον.

Εργαζόμενοι που έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων, ή δυσμενούς μεταβολής των όρων εργασίας

Εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Το ενδιαφέρον του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ εστιάζεται σε απασχολούμενους σε επιχειρήσεις / κλάδους που έχουν υποστεί μεγάλη ύφεση και η παραγωγική τους δραστηριότητα έχει συρρικνωθεί.

Πέραν της καταβολής οικονομικής ενίσχυσης, οι δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνουν την επαγγελματική κατάρτιση εργαζομένων,ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν θέση εργασίας στον ίδιο ή σε διαφορετικό κλάδο, σε νέο επάγγελμα, στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας και ενδεχομένως στην αυτοαπασχόληση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ.

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html