Το μωβ από τις ανθισμένες κουτσουπιές «χρωματίζει» την Κλεισούρα (φωτο) « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

To tweet του Αλέξη Τσίπρα για τις εκλογές

Οι κάλπες είναι άδειες και όλα είναι ανοιχτά. Δίνουμε τη μάχη από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό" γράφει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτ...

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

Το μωβ από τις ανθισμένες κουτσουπιές «χρωματίζει» την Κλεισούρα (φωτο)

Κατηγορία Κλεισούρα στις   10:30 μ.μ.  |  Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019


Αυτή την εποχή, στην περιοχή της Κλεισούρας ξεχωρίζει παντού το μωβ από τις κουτσουπιές. Είναι ένα ταπεινό τις άλλες εποχές δέντρο που περνάει απαρατήρητο.
Το Μάρτιο και τον Απρίλιο όμως κερδίζει όλα τα βλέμματα.
Cercis siliquastrum είναι το επιστημονικό του όνομα: Κερκίς(«αδράχτι»), όνομα που πήρε από τον Θεόφραστο γιατί από το ξύλο της έφτιαχναν τα αδράχτια οι υφάντρες.
Είναι σχεδόν σε όλες τις χώρες γνωστό σαν το δέντρο του Ιούδα.. Αυτό γιατί, σύμφωνα με την παράδοση, από ένα τέτοιο δέντρο κρεμάστηκε ο Ιούδας ο Ισκαριώτης.
Η κουτσουπιά είναι φυλλοβόλο δέντρο που φτάνει σε ύψος τα πέντε μέτρα. Έχει φύλλα καρδιοειδή και άνθη έντονα μωβ. Η περίοδος ανθοφορίας της είναι από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου. Αναπτύσσεται τόσο στην παραθαλάσια όσο και στην ορεινή ζώνη. Φυτεύεται συχνά σε πάρκα στις πόλεις ως καλλωπιστικό φυτό και πολλαπλασιάζεται με σπέρματα. Στα Αγγλικά αναφέρεται ως ‘Δέντρο του Ιούδα’ από παράφραση του arbre de Judée (δέντρο της Ιουδαίας).
Χάρη στο ωραίο του φύλλωμα και στην πλούσια ανθοφορία του, θεωρείται εξαιρετικό καλλωπιστικό δένδρο, γι΄αυτό και φυτεύεται στους κήπους. Έχει καλής ποιότητας ξύλο, το οποίο χρησιμοποιείται στην τορνευτική
Με πληροφορίες από el.wikipedia.org και upatras.gr


agriniopress
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html