Ραγδαίες αλλαγές στη στρατιωτική θητεία! - Τι αποφάσισε το Υπουργείο Άμυνας; « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

To tweet του Αλέξη Τσίπρα για τις εκλογές

Οι κάλπες είναι άδειες και όλα είναι ανοιχτά. Δίνουμε τη μάχη από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό" γράφει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτ...

Τρίτη, 9 Απριλίου 2019

Ραγδαίες αλλαγές στη στρατιωτική θητεία! - Τι αποφάσισε το Υπουργείο Άμυνας;

Κατηγορία Ελλάδα στις   6:30 μ.μ.  |  Τρίτη, 9 Απριλίου 2019

Ραγδαίες αλλαγές στη στρατιωτική θητεία! - Τι αποφάσισε το Υπουργείο Άμυνας;
Ραγδαίες αλλαγές έρχονται στη στρατιωτική θητεία, τι αποφάσισε το Υπουργείο Άμυνας;

Μιλώντας ο κ. Ρήγας επισήμανε ότι «μειώνεται η θητεία για όλα τα αγόρια -έως τώρα ήταν μόνο για το ένα αγόρι- των πολυμελών οικογενειών που θα υπηρετήσουν και πηγαίνει στους έξι μήνες και για τους τρίτεκνους, για όλα τα αγόρια, στους οκτώ ή εννιά μήνες, αναλόγως του αν υπηρετούν στο Ναυτικό, την Αεροπορία ή τον Στρατό Ξηράς». Διαβάστε ακόμα: Στρατιωτική θητεία: Βγήκαν οι επίσημες ανακοινώσεις για το ποιοι θα υπηρετήσουν λιγότερο

Επιπλέον, φέρνει την εναλλακτική θητεία από τους 15 στους 12 μήνες, όσο είναι η μάξιμουμ θητεία στον ελληνικό στρατό, «γιατί αυτό θεωρείτο τιμωρητικό και είχαμε καταδίκες από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Τρίτον, στους μακράς διάρκειας θητείας αξιωματικούς, οι οποίοι έχουν εισέλθει στον ελληνικό στρατό, «διορθώνει πολλές αδικίες και οικονομικές, αλλά κυρίως βαθμολογικές».

 Ραγδαίες αλλαγές στη θητεία

Αλλάζουν τα πάντα: Ανακοινώθηκαν αλλαγές στην κατάταξη του Στρατού Ξηράς!

Σε ό,τι αφορά την υγεία και την ασφάλιση (σ.σ. θέματα που περιλαμβάνονται στο άρθρο 12 του νομοσχεδίου, με τίτλο "Ρυθμίσεις Μέριμνας Προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις"), ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλά θέματα τα οποία έχουν να κάνουν είτε με την υγεία είτε με τη δυνατότητα των ανασφάλιστων πολιτών, οι οποίοι είναι δικαιούχοι στα νοσοκομεία να μπορούν να εισέρχονται, γιατί αυτό δεν υπήρχε, άρα να εναρμονιζόμαστε με τη συνολική πολιτική που έχουμε ως κυβέρνηση για τους ανασφάλιστους πολίτες».

Την επόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι «θα εισαχθεί στις επιτροπές της Βουλής» το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, το οποίο επιλύει χρόνια προβλήματα για το σύνολο των μελών του στρατεύματος και διαμορφώνει νέο πλαίσιο για τη στρατιωτική θητεία των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τον αν. υπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Ρήγα, ο οποίος υπενθύμισε ότι έχει τελειώσει η σχετική διαβούλευση, με πολύ θετικά σχόλια και μεγάλη συμμετοχή.

Μειώνεται η στρατιωτική θυτεία: Ποιοι θα υπηρετούν λιγότερο

Μείωση θητείας για οικογένειες απο 3 εώς και περισσότερα παιδιά!
Μείωση θητείας

Μείωση θητείας για όλα τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών αλλά και για τους στρατεύσιμους που επιλέγουν την εναλλακτική θητεία, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Παραδοσιακά όλες οι αλλαγές στη διάρκεια της θητείας, γίνονται λίγο καιρό πριν από τις εκλογές.

Πιστή στην παράδοση και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνει μείωση θητείας στα παιδιά πολύτεκνωνοικογενειών, με σημαντική διαφορά ότι το ευεργετικό μέτρο της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο το πρώτο, αλλά όλα τα παιδιά της οικογένειας.

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας.

Μείωση θητείας

Ο Παναγιώτης Ρήγας εξήγησε – για το νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό διαβούλευση εδώ και τρεις μέρες – ότι η μείωση της θητείας στους έξι μήνες θα αφορά όλα τα αγόρια των πολυτέκνων οικογενειακών που έχουν πέντε παιδιά και πάνω οποτεδήποτε και αν υπηρετήσουν και όχι μόνο το πρώτο παιδί όπως ισχύει σήμερα. Για τις οικογένειες με τρία παιδιά η θητεία όλων των στρατεύσιμων πηγαίνει στους οκτώ μήνες.

Για το θέμα της εναλλακτικής θητείας εξήγησε ότι «συμμορφωνόμαστε με τις ευρωπαϊκές οδηγίες» και από τους 15 μήνες πάει στους 12.
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html