Αγγελόκαστρο: Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στον Δίμηκο ποταμό | ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

To tweet του Αλέξη Τσίπρα για τις εκλογές

Οι κάλπες είναι άδειες και όλα είναι ανοιχτά. Δίνουμε τη μάχη από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό" γράφει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτ...

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Αγγελόκαστρο: Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στον Δίμηκο ποταμό | ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Κατηγορία Αγγελόκαστρο στις   10:30 μ.μ.  |  Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019


Οι κάτοικοι της περιοχής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μόλυνση – Τι καταγγέλλουν στη «Σ»
Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής του Αγγελοκάστρου, καθώς ανεγκέφαλοι ρίχνουν απόβλητα στον Δίμηκο ποταμό με αποτέλεσμα να βρίσκουν κατά εκατοντάδες νεκρά ψάρια, να μολύνονται τα ζώα τους και να μην μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους. Η οργή των κατοίκων της περιοχής έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς βιώνουν την ίδια κατάσταση εδώ και τέσσερις μήνες χωρίς οι ίδιοι να μπορούν να κάνουν κάτι για σταματήσουν την καταστροφή.
Στην περιοχή μάλιστα χθες, κάτοικοι κάλεσαν την Αστυνομία, η οποία κατέγραψε το περιστατικό ενώ αρκετοί είναι αυτοί που σκέφτονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. «Τα ψάρια είναι νεκρά. Δεν μπορούμε να ψαρέψουμε. Όσοι έχουν πρόβατα παραλίγο να τα χάσουν ή να έχουν προβλήματα. Γι’ αυτούς είναι το ψωμί τους, η δουλειά τους δεν είναι απλά τα πράγματα. Αγρότες που έκαναν άντληση νερού από τον Δίμηκο για να ποτίσουν τα ζώα τους και τις καλλιέργειές τους και μεταφέρουν το νερό μόνο με δεξαμενή. Πρέπει να υπάρξει λύση. Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να επιληφθούν επί του θέματος για να υπάρξει λύση» δηλώνουν στη «Σ».


Ο Χρήστος Τσιλίκας τόνισε: «ο Δίμηκος καταλήγει στον Αχελώο ποταμό. Βρίσκουμε συνεχώς νεκρά ψάρια. Εδώ ανέκαθεν τα ψάρια γονιμοποιούνταν και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής του Αγγελοκάστρου μπορούσαμε να ψαρέψουμε για το σπίτι μας. Το τελευταίο διάστημα, εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, μία φορά το μήνα ή στις είκοσι μέρες, άγνωστοι ρίχνουν λύματα στο Δίμηκο και γίνεται αυτή η καταστροφή. Είμαστε αγανακτισμένοι δεν μπορούμε να πλύνουμε ούτε τα χέρια μας από τη μόλυνση που υπάρχει, ενώ μεγάλη είναι και η δυσοσμία».
Ο Μάρκος Μπιστιτζάνος σημείωσε: «αυτό συμβαίνει συνέχεια και συμβαίνει πάντα Παρασκευή. Τον λόγο που γίνεται δεν τον γνωρίζουμε. Έχω πρόβατα και δεν μπορώ να αντλήσω νερό. Παλιότερα πότιζα τα πρόβατά μου. Έπαθα ζημιές, είμαι και αγρότης, όχι μόνο κτηνοτρόφος. Δεν μπορώ να βάλω μέσα στο νερό τα χέρια μου για να τραβήξει νερό η μηχανή. Βγάζουν τα χέρια μας σπυριά, παθαίνουμε μολύνσεις. Πρέπει να αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους. Ευτυχώς αντιλήφθηκα νωρίς το πρόβλημα που θα προέκυπτε στα πρόβατά μου και τα έσωσα»..
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html