«Εμπλοκή» με την τελετή του Αγίου Φωτός « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

To tweet του Αλέξη Τσίπρα για τις εκλογές

Οι κάλπες είναι άδειες και όλα είναι ανοιχτά. Δίνουμε τη μάχη από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό" γράφει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτ...

Σάββατο, 27 Απριλίου 2019

«Εμπλοκή» με την τελετή του Αγίου Φωτός

στις   12:30 μ.μ.  |  Σάββατο, 27 Απριλίου 2019

 

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Εντελώς ξαφνικά προέκυψε ζήτημα με την υποδοχή του Αγίου Φωτός.

Μια παράδοση πολλών ετών, να γίνεται η υποδοχή του Αγίου Φωτός από τις επίσημες πολιτικές και θρησκευτικές αρχές στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, θέλουν να «σπάσουν» σήμερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr.

Για πρώτη φορά το αεροσκάφος που θα αποσταλεί από την πολιτεία για την παραλαβή του Αγίου Φωτός αναχωρεί και επιστρέφει στην Ελευσίνα.

«Είναι άνωθεν εντολές» διευκρίνισε ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών Μ. Μπόλαρης στον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, ο οποίος παραδοσιακά κάθε χρόνο υποδέχεται στην «επαρχία» του στα Σπάτα το Άγιο Φως.

Τα ερωτήματα είναι πολλά: ποιος επιχειρεί να «υποβαθμίσει» τη σημασία του Αγίου Φωτός και να κόψει μια παράδοση υποδοχής πολλών ετών; Ποιος έδωσε τις άνωθεν εντολές;

Επίσης να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος και επέστρεψε στην επαρχία του όπου τέλεσε την θεία λειτουργία.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως, αναμένεται στις 18.30 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής του με τιμές αρχηγού κράτους από άγημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στη συνέχεια το 'Αγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό ελικόπτερο, όπου με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express θα ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html