Ντοκουμέντο: Τι έλεγαν Καραμανλής και Παπανδρέου για το όνομα της Μακεδονίας « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

To tweet του Αλέξη Τσίπρα για τις εκλογές

Οι κάλπες είναι άδειες και όλα είναι ανοιχτά. Δίνουμε τη μάχη από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό" γράφει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτ...

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019

Ντοκουμέντο: Τι έλεγαν Καραμανλής και Παπανδρέου για το όνομα της Μακεδονίας

στις   9:05 π.μ.  |  Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019


Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε πριν λίγο καιρό στα Σκόπια, την Βόρεια Μακεδονία, όπως ονομάζεται πλέον. Ένα όνομα που δεν αποδέχεται μεγάλο μέρος των Ελλήνων και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ανατρέξει σε δηλώσεις μεγάλων ηγετών του παρελθόντος, σχετικά με την ονομασία της Μακεδονίας.
 Τι δήλωναν πριν αρκετά χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής. Ήταν 28 Αυγούστου του 1992 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του τότε προέδρου των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφο είχε αναφέρει :
. «Φοβούμαι ότι σύντομα θα μετανοιώσει γι’ αυτά που κάνει και αυτά που λέει. Ελπίζω συνεπώς, ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μια Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι ελληνική» είχε δηλώσει μπροστά στις κάμερες βουρκωμένος. βουρκωμένος. Ιστορική παραμένει η αναφορά του Ανδρέα Παπανδρέου, 25 χρόνια πριν στη διάρκεια συγκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. « Το δικό σου όνομα προσπαθούν να αμφισβητήσουν, τη δική σου ιστορία αρνούνται, τον δικό σου πολιτισμό θέλουν να παραχαράξουν. Από την καρδιά της Μακεδονίας στέλνουμε το μεγάλο μήνυμα. Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα που αμφισβητούν και υποθηκεύουν τα εθνικά μας δίκαια. Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα. Το όνομά μας είναι η ψυχή μας. » είχε πει μεταξύ άλλων.


Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html