Σας αφορά: Nέο επίδομα παιδιού! Ποιοι το δικαιούνται; « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

To tweet του Αλέξη Τσίπρα για τις εκλογές

Οι κάλπες είναι άδειες και όλα είναι ανοιχτά. Δίνουμε τη μάχη από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό" γράφει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτ...

Κυριακή, 7 Απριλίου 2019

Σας αφορά: Nέο επίδομα παιδιού! Ποιοι το δικαιούνται;

Κατηγορία Οικονομία στις   3:00 μ.μ.  |  Κυριακή, 7 Απριλίου 2019

Σας αφορά: Nέο επίδομα παιδιού! Ποιοι το δικαιούνται;
Ο ΟΠΕΚΑ αποφάσισε να χορηγήσει νέο επίδομα παιδιού! Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Το ποσό θα φτάνει τα 100 ευρώ.
Ο ΟΠΕΚΑ θα χορηγεί 100 ευρώ μηνιαίως ανά παιδί (+100 ευρώ σε περίπτωση ενοικίου). Βασικό εισοδηματικό κριτήριο για τη χορήγηση είναι τα 15.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για ένα παιδί και 20.000 ευρώ για δύο. Για τη χορήγησή του θα συνυπολογίζεται το αντίστοιχο επίδομα που δίδει ο ΟΠΕΚΑ.


 


Για την καταβολή από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει ο γονέας που κάνει αίτηση να προσκομίσει την ηλεκτρονική κατάσταση που θα του εκδίδει ο ΟΠΕΚΑ. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται η αφαίρεση του όποιου ποσού καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, μετά την καταβολή του δεύτερου διμήνου κάθε έτους, οπότε και διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.

επίδομα παιδιού

Για την καταβολή από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει ο αιτών γονέας να προσκομίσει την ηλεκτρονική κατάσταση που θα του εκδίδει ο ΟΠΕΚΑ, στον οποίο θα πρέπει να απευθύνεται κατ’ αρχάς. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται η αφαίρεση του όποιου ποσού καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, μετά την καταβολή του δεύτερου διμήνου κάθε έτους, οπότε και διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι καταβολές του μονογονεϊκού επιδόματος από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πραγματοποιούνται κάθε εξάμηνο, δηλαδή τον Ιούνιο και το Δεκέμβριο.

Πηγή: ethnos.gr

ΟΑΕΔ: Τότε... θα δοθεί το δώρο Πάσχα και το επίδομα ανεργίας!
ΟΑΕΔ: Τότε... θα δοθεί το δώρο Πάσχα και το επίδομα ανεργίας!
Ενόψει των πασχαλινών εορτών, νωρίτερα πρόκειται να καταβάλει ο ΟΑΕΔ το επίδομα ανεργίας στους δικαιούχους του, μαζί με το Δώρο Πάσχα 2019.

Ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί επίσημη ανακοίνωση που θα γνωστοποιεί την επίσημη ημερομηνία καταβολής των χρημάτων, όμως λέγεται ότι οι δικαιούχοι πρόκειται να λάβουν τα ποσά των επιδομάτων, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019. Φυσικά αναμένουμε τη σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ.
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html