Καταγγελία: Στην μοίρα τους αφέθηκαν τα εγκαταλειμμένα κουτάβια στα Παλιάμπελα της Βόνιτσας (φωτο-video) « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

To tweet του Αλέξη Τσίπρα για τις εκλογές

Οι κάλπες είναι άδειες και όλα είναι ανοιχτά. Δίνουμε τη μάχη από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό" γράφει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτ...

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

Καταγγελία: Στην μοίρα τους αφέθηκαν τα εγκαταλειμμένα κουτάβια στα Παλιάμπελα της Βόνιτσας (φωτο-video)

Κατηγορία Βόνιτσα στις   12:00 π.μ.  |  Τρίτη, 23 Απριλίου 2019


Μόλις πριν λίγες μέρες είχε γίνει γνωστό από την Αστυνομία πως σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστου, που εγκατέλειψε μέσα σε ένα τσουβάλι οκτώ νεογέννητα σκυλάκια.

Τα ζωάκια, είχε βρει ένας κάτοικος των Παλιάμπελων, μιας και το τσουβάλι βρέθηκε κοντά στο χωριό, στην ε.ο. Αμφιλοχίας – Βόνιτσας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονταν πως της φροντίδας των κουταβιών επιλήφθηκε ο δήμος Ακτίου – Βόνιτσας.

Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική, μιας και φιλόζωοι από την περιοχή, καταγγέλλουν πως τα οκτώ ζωάκια, ουσιαστικά είχαν αφεθεί την τύχη τους, μέσα σε έναν όρχο οχημάτων του δήμου, στην Βόνιτσα.

Ο πολίτης που βρήκε τα σκυλάκια, μαζί με μια εθελόντρια ακόμη, δίνει καθημερινά «μάχη» για να τα ταΐσει και να τα  διατηρήσει στην ζωή. Είναι αξιοσημείωτο πως αρχικά τα σκυλάκια, αφέθηκαν πεταμένα σε μια γωνιά, δίπλα σε πίσσες και μόλις διαπιστώθηκε αυτό, για ώρες οι εθελοντές προσπαθούσαν να τα καθαρίσουν.



Στη συνέχεια και μετά από πολλές προσπάθειες και πιέσεις, τα οκτώ ζωάκια, μεταφέρθηκαν σε άλλον, πιο ασφαλή χώρο, στο ίδιο πάντως σημείο του υπαίθριου πάρκινγκ και οι εθελοντές συνέχισαν να τα φροντίζουν.

«Είμαι απογοητευμένος με την μέχρι τώρα στάση του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. Είμαστε από την στιγμή που βρήκαμε τα κουτάβια, αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή αδιαφορία και μάλιστα από τους αποκλειστικά αρμοδίους», δηλώνει χαρακτηριστικά στο agriniopress ο πολίτης που βρήκε τα κουτάβια και που προτίθεται, όπως δηλώνει, εάν δεν αλλάξει κάτι, να προχωρήσει και σε καταγγελία στην Εισαγγελία Λευκάδος.

Από εκεί και πέρα, μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν, συμφωνήθηκε σήμερα Δευτέρα, να αναλάβει για έναν μήνα τα κουτάβια, ο ευαισθητοποιημένος πολίτης από τα Παλιάμπελα που τα βρήκε.

Μετά όμως ο δήμος, καλείται να αναλάβει την φροντίδα και κυρίως την υιοθεσία τους.

«Εγώ ανέλαβα με δική μου πρωτοβουλία την φροντίδα τους για λίγες εβδομάδες. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να κάνω κάτι επιπλέον, μετά από έναν μηνα. Ελπίζω μόλις έρθει η στιγμή ο δήμος να αναλάβει ξανά την τύχη των κουταβιών, να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία, από αυτήν που έχει δείξει μέχρι σήμερα», λέει ακόμη ο φιλόζωος.




agriniopress.gr



Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html