Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε οδοντόβουρτσα; « Aitoloakarnania 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟΠ NEWS

Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2019

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε οδοντόβουρτσα;

Κατηγορία Υγεία στις   5:30 π.μ.  |  Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2019

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε οδοντόβουρτσα;
Ένα από τα βασικά αντικείμενα στο σπίτι σας που χρειάζεται πολύ συχνά αλλαγή είναι ηοδοντόβουρτσα! Πόσο συχνά όμως πρέπει να την αλλάζετε; Το ξέρατε; Αυτή η συνήθεια που κάνουμε το πρωί καταστρέφει τα δόντια!

Η οδοντόβουρτσα αποτελεί το πιο σημαντικό εργαλείο της προσωπικής υγιεινής κάθε ανθρώπου, καθώς χρησιμοποιείται κάθε πρωί και βράδυ για να κρατάμε καθαρά τα δόντια μας! Άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι το στόμα και συγκεκριμένα τα δόντια είναι καθρέφτης μίας καλής υγείας!

Η Αμερικανική Οδοντιατρική Εταιρεία (ADA) συνιστά αντικατάσταση της οδοντόβουρτσας περίπου κάθε 3 με 45 μήνες και αυτό γιατί σύμφωνα με την μελέτη του βρετανικού Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ μια οδοντόβουρτσα "κουβαλά" τουλάχιστον 10 εκατομμύρια βακτήρια, μεταξύ των οποίων το E. coli και ο σταφυλόκοκκος.


Είναι σημαντικό να γνωρίιζουμε ότι το ανθρώπινο στόμα έχει κατά μέσο όρο 100-200 είδη βακτηρίων, τα περισσότερα από τα οποία καταλήγουν στην οδοντόβουρτσα μετά από κάθε βούρτσισμα.

Μια καινούργια οδοντόβουρτσα υπάρχει ο κίνδυνος να μολυνθεί με βακτήρια, ιούς και μύκητες είτε από το στόμα, είτε από το περιβάλλον του μπάνιου αμέσως μετά την πρώτη χρήση που θα της κάνουμε.

Απαραίτητο για την στοματικής μας υγεία λοιπόν είναι η οδοντόβουρτσα να αλλάζει κάθε 3 με 4 μήνες αλλά και πιο νωρίς αν παρατηρήσουμε ότι έχουν φθαρεί οι τρίχες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί πια να καθαρίζει καλά τα δόντια μας.

Όταν ένας άνθρωπος δεν καθαρίζει σωστά τα δόντια του θα δημιουργήσει σε βάθος χρόνου μεγάλο πρόβλημα στα ούλα αλλά και γενικότερα στη στοματική του κοιλότητα.
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html